Podziel się wrażeniami!
Siemanko,jestem nowy ale nie znalazłem na forum odpowiedzi na moje pytanie więc zakładam nowy wątek.Moje pytanie jest dość krótkie i raczej nieskomplikowane a chodzi o aplikację YouTube a mianowicie o parowanie jej z telefonem android.Na jednym i na drugim urządzeniu mam wspomnianą aplikację i z instrukcji aplikacji w telefonie wiem w teorii jak je ze sobą sparować,jednak w Blu-ray'u nie widzę takiej opcji.Pytanie moje to - czy da się jakoś zaktualizować bądź pobrać lepszą wersję YouTube na blu-ray lub ewentualnie gdzie mogę znaleźć w posiadanej aplikacji tą opcję do parowania?Z góry dzięki za wszelkie informację pomagające rozwiązać ten irytujący problem.Pozdrawiam
Witaj Arni666,
nie do końca wiem co dokładnie masz na myśli poprzez słowa "parowanie jej z telefonem". Jeśli dobrze rozumiem Twoje pytanie, to chcesz mieć np te same filmiki w zakładce ulubione itp rzeczy?
Wystarczy, że będziesz zalogowany na swoim koncie YT lub Google i wtedy wszystkie Twoje ustawienia będą kopiowane do urządzenia na którym odpalasz YT.
Aktualizacje do Twojego pytania znajdziesz poniżej:
http://www.sony.pl/support/pl/product/BDV-E980W/downloads/BDV_4G_v0624
ale pamiętaj, że jest to aktualizacja całego softu w kinie domowym (Blu-Ray) i nie zmienia ona tylko YT. Opis aktualnych zmian w stosunku do poprzedniej wersji jest również w linku.
Natomiast jeśli chciałbyś wgrać tylko inną aplikację/wersję YouTube, niestety nie ma takiej opcji. Sony (czy to TV, Blu-Ray itd) nie daje możliwości ingerencji w poszczególne elementy oprogramowania. Masz opcje: bierzesz wszystko albo nic :smileywink:.
Jeśli źle trafiłem z interpretacją pytania to daj rozszerzenie :smileyhappy:.
Dzięki Stubbs za odpowiedź. Nestety nie jest to dokładnie to o co mi chodziło. Pisząc parowanie mam na myśli opcję, którą oferuje (chyba od nie dawna) aplikacja YouTube - można połączyć telefon z tą aplikacją do np Blu-ray/TV/PlayStation posiadających również tą aplikację i używać telefonu jako "pilota" do YouTuba.Wg instrukcji w aplikacji w telefonie powinna być opcja w aplikacji w Blu-ray "Mój YouTube->paruj" lecz u mnie tego nie ma, stąd przypuszczenie,że aplikacja jest nieuaktualniona mimo,iż mam automatycznie zaktualizowaną wersję oprogramowania urządzenia.Dla tego właśnie myślałem,że jest może możliwość pobrania tej aplikacji na Blu-ray w inej wersji.Pozdrawiam
Witaj,
niestety nie ma jeszcze tej funkcjonalności. Jest dosyć głośno o tym, także sam też liczę na uaktualnienie zawierające parowanie urządzeń. Jednak obecnie nie ma informacji na ten temat.
Teraz rozumiem co miałeś na myśli. Tak, zdecydowanie ta funkcja jest przydatna i nader użyteczna. Mam nadzieję, że Sony wprowadzi w kolejnej aktualizacji taką poprawkę w swoim oprogramowaniu uwzględniającą najnowsze opcje serwisu YouTube.
Nie do końca jest to w 100% zależne od Sony, bo YouTube musi również wyrazić na to zgodę.
Trzymam kciuki za ciekawe funkcje w nowym sofcie, który możesz śledzić w linku jaki podałem Ci wyżej. Jeśli kino ma cały czas dostęp do sieci, to samo pobierze aktualizacje zanim pojawi się ona na stronie Sony (zazwyczaj na stronie pojawia się informacja z kilkudniowym opóźnieniem).
hehe dzięki za wszystkie odpowiedzi.Jestem cały czas podłączony do netu ale ze względu,że jestem też "w gorącej wodzie kąpany" to szukałem jakiegoś szybszego jeszcze rozwiązania:)Pozdrawiam