Podziel się wrażeniami!
Witam, mam takie małe pytanie czy takie podłączenie nie spowoduje uszkodzenia sprzętu: Posiadam dwa kina Sony już mniejsza o modele ale chciałem je podłaczyć razem aby dźwięk np. z komputera szedł przez dwa kina, w tym celu zrobiłem kabel przez który wszystko idzie ładnie, pięknie ale czy takie połączenie nie spowoduje uszkodzenia sprzętu? ponieważ w pewnym sensie jakoś zestaw 1 i 2 są ze sobą połączone, już wyjaśniam jaki to kabel: 2x Chinch do jednego kina + 2x Chinch do drugiego a z drugiej strony jeden jack. Mniej więcej to wygląda tak: http://ifotos.pl/zobacz/pobranejp_eaqreqx.jpg/ i te 4 chinch połączone są z jednym jackiem stereo. Liczę na odpowiedź, kto pyta nie błądzi Z góry dziękuję
Cześć,
Jaki w tym cel żeby jeden sygnał podawać i odwarzać przez 2 kina? Cóż, ja zupełnie nie rozumiem.
A odpowiadając na pytanie: nic się nie stanie.
Pozdrawiam,
Witam,
Tak jak wspomniał kolega Lajam - nic się nie stanie. Niemniej jednak niektóre kina posiadają funkcję Party która umożliwia streamowanie muzyki na kilku zestawach.
Pozdrawiam
Cześć, wiesz pytasz jaki w tym cel już odpowiadam. Może to się wydawać dziwne, może powiesz, ze sygnał się podzieli i będzie tak samo przez dwa jak i jedno ale tak nie jest. Dwa kina działają o wiele lepiej niż jedno a poza tym jesli już mam te dwa zestawy to po co jeden miałby się kurzyć i miałbym słuchac muzyki na jednym Może rzeczywiscie jak wspominałem wcześniej ten sygnał powinien się podzielic ale szczerze powiedziawszy słychać wyraźnie podwójną moc. A co do funkcji Party to nie wiem, może wiecie czy któreś z moich kin ją posiada? Posiadam zestaw BDV e490 i BDV e6100. Pozdrawiam.