Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich! Od prawie 4 lat mam k. dom. ht-ddwg800, od ok. roku leży nieużywane z powodu awarii(?).
Pewnego dnia w trakcie oglądania nagle coś walnęło w głośnikach,na wyświetlaczu pojawiło się "PROTECT" i po kilkunastu sek. zgasło. Jak się włącza to chodzi chwilę b. cicho następnie jest uderzenie dzwięku w głośnikach pojawia się "PROTECT" i po kilkunastu sek.się samo wyłącza. Instrukcja mówi że "PROTECT" pojawia się gdy głośniki odtwarzają nieprawidłowy dzwięk, trzeba wtedy skontrolować ich podłączenie. Sprawdziłem, wszystko ok!
Zresztą chodziły ponad 2 lata bez problemów. Próbowałem też automatycznej kalibracji z mikrofonem optymalizacyjnym i resetowania do ustawień fabrycznych, wszystko bez efektów. Czy ktoś wie co może być przyczyną problemu, czy można ją usunąć samemu, a jeśli nie to czy naprawa w serwisie się jeszcze opłaci?
Witaj,
Przykra sprawa z tym telewizorem, a rok w kącie to przecież grzech!
Na początek proponowałabym skontaktować się telefonicznie z Działem Obsługi Klienta 0 801 382 462
Godziny otwarcia : Poniedziałek-piątek 09:00-18:00,
lub też z Sony Support (customersupport.pl@eu.sony.com). W e-mailu opisz swój problem, podając jak najwięcej szczegółów.
Pozdrawiam i życzę pomyślnego rozwiązania problemu,
Agnieszka_J