Podziel się wrażeniami!
Witam
Od kilku dni jestem posiadaczem kina BDV-E980 i mam z nim problem. Chodzi o to iż gdy mam włączoną opcję quick start to po wyłączeniu i włączeniu kina nie włącza się ono prawidłowo. Polega to na tym że gdy włączam kino dźwięk pojawia się na 2s lub wcale i po tym kino tak jakby zawiesza się i dźwięk powraca lub nie po kilku, kilkunastu minutach. Po próbie wejścia w menu kino tak jakby się restartuje i dopiero wtedy możemy wejść w ''HOME''. Natomiast w trybie default wszystko działa jak należy bez jakichkolwiek problemów. Kino ma najnowszy firmware i połączone jest z telewizorem Sony KDL-46HX720 kablem HDMI 1.4 z ARC . Żadnych innych wad nie zauważyłem i wszystko działa tak jak powinno. Proszę o pomoc lub sugestie co mogę zrobić aby funkcja Quick Start zaczęła działać prawidłowo.
mam wgrane dobre oprogramowanie , aktualizowalem przez siec M07R0579!!
chodzi mi o to ze moze po tej wlasnie aktualizacji wystepuje problem z szybkim startem.
Chcialbym wrócić do oryginału sprzed aktualizacji i sprawdzic jak dziala ale nie bardzo wiem jak to zrobić!!
na chłopski rozum - CZY DA RADE COFNĄĆ AKTUALIZACJE (teraz mam wersje M07R0579) nie wiem jaki był numer oryginału
a tak poważnie, z mojego zasobu wiedzy nie ma takiej możliwości.
Powiem tak, gdzieś przewinęła mi się przed oczami informacja, że jest możliwość wgrania starszego oprogramowania. Ale, jest jedno znaczne ale, może to zrobić tylko technik/serwisant Sony :smileyugeek: .
Zgadzam się, w zaciszu domowym nie ma takiej możliwości.
Jestem jedynie ciekaw jak potraktuje takie zgłoszenie serwis? Czy zrobi to w ramach gwarancji, czy potraktuję jako "naprawę na własny koszt", bo w sumie nic się nie popsuło, a starsze oprogramowanie jest wynikiem pragnienia (aby nie użyć słowa "zachcianki" ) klienta.
Nie da się cofnąć aktualizacji. Sądzę, że Sony szybko wypuści poprawkę naprawiającą tą funkcję - jeśli aktualizacja wpłynęła na jej poprawne działanie.
Proponuję jeszcze spróbować przywrócić ustawienia fabryczne i na nowo skonfigurować kino. Nie wiem, czy to coś pomoże, ale zawsze jest szansa.
W moim przypadku serwis powiedział że ten problem nie jest do naprawienia. Można to zrobić tylko przez wymianę płyty głównej. Cas oczekiwania na płytę główną to 7 miesięcy. Pozdrawiam
Czyli wychodzi na to że kupiłem se , za prawie 3 tysiaki "SURER" sprzecik
Sony is the best
Z tego co wnioskuję po wpisach przyczyną jest oprogramowanie, a nie jak to określiłeś SUPER SPRZĘCIK. A na ten sprzęcik składa się Hardware i Software
O ile to naprawdę wina oprogramowania, to sądzę że powinniśmy szybko otrzymać poprawkę.
Powiem z własnego doświadczenia ( jako że uczę się trochę programowania :smileyugeek: ), nawet jeden błędny znak, stała, czy zmienna w kodzie programu, może powodować jego niewłaściwe działanie.