anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

TV + Amplituner + Głośniki

profile.country.pl_PL.title
apes1-----
Początkujący

TV + Amplituner + Głośniki

Witam!

Uprzedzam i z góry przepraszam za głupie pytania W tych kwestiach jestem kompletnie zielony.
Chciałbym zakupić kino domowe do swojego pokoiku. Posiadam już

TV - Sony 32 EX700
Nagrywarkę DVD - Sony HX-780
Konsole PS3

Z tego co już się doczytałem to wystarczyłby mi sam amplituner + głośniki.
Niestety dysponuje skromnymi funduszami - 1500zł. Z tym, że nie jestem niewiadomo jakim melomanem. Po prostu chciałbym miec dzwięk przestrzenny opdczas oglądania filmówi grania na konsoli.
Znalazłem coś takiego - Sony HT-SF360. Mam świadomość, że są lepsze sprzęty ale w Euro cena to 999zł

I jeszcze jedna istotna informacja/pytanie. czy po podłączeniu takiego cuda będę mógł obsługiwać wszystko jednym pilotem? Tzn. włączając pilotem TV włączy mi się automatycznie amplituner, przyciszając/pogłaśniając pilotem od tv będzie się regulował dźwięk w amplitunerze, itd... ?

Mam nadzieje, że wyraziłem się w miarę jasno

Z góry dziękuje za pomoc

5 ODPOW. 5
profile.country.pl_PL.title
Zimny_
Użytkownik

Witaj,
z całą odpowiedzialnością polecam dołożyć niewielką ilość pieniążków i zakupić BDV-E880. Kino kupujesz raz na parę lat, więc warto się zastanowić... Zestaw kina z wyższej półki od Sony. Posiadam BDV-E870 (model z 2010 roku) i kino to spełnia moje oczekiwania, które są dosyć wygórowane. Jak na zestaw z tej półki cenowej sprawuje się rewelacyjnie. Nowszy model posiada nowsze rozwiązania które zwiększają jego możliwości.
Produkty Sony z BRAVIA Sync (czyli większość urządzeń Sony w tym kino) mają możliwość sterowania jednym pilotem. Poza włączeniem/wyłączeniem kina w momencie włączenia/wyłączenia telewizora, możesz sterować opcjami kina korzystając z pilota od telewizora. Rozwiązanie bardzo fajne i w praktyce bardzo użyteczne.

link do BDV-E880
http://www.sony.pl/product/hch-systems-with-blu-ray-disc/bdv-e880

Napisz jeszcze jakiej wielkości masz pomieszczenie, albo na jakiej powierzchni mają być rozstawione głośniki. Jest to dosyć ważna informacja przy dobraniu kina.

profile.country.en_GB.title
sadam_
Użytkownik

A ja do powyższego zestawu polecałbym dwa zestawy ht-as5 lub ht-af5.

MARIUSZEK32
Początkujący

Kupno HT-AF5 będzie dla ciebie chyba najlepszym rozwiązaniem. Cenowo też jeszcze nie najgorzej wypada, można go nabyć w granicy 1866-1899 złotych. W zamian będziesz mieć super dźwięk przestrzenny i dostęp do świata 3D.

kelo1-----
Początkujący

żeby nie zakładac nowego tematu pociągne stary.
pytanie dotyczy modelu SF100 lub SF360.
Poszukuję amplitunera + kolumny aby stworzyc zestaw z BR i TV.
Na pewno za zestawem sf-360 przemawia cena 790 zł, zestaw sf-100 - 999 zł.

i pytanie czy któryś z tych modeli da się słuchać po podłączeniu BR lub TV sat ??
strasznie mało jest opinii w internecie na ten temat, może tu znajdę kogoś kto tego słuchał, używał lub ma w domu. dodam że głównie będą i tak odtwarzane filmy na DVD tylko czasem BR. dodam że do tej pory używam głośników 5.1 z Creativa podłączonych bezpośrednio do DVD. w BR już nie ma tej funkcji dlatego trzeba rozbudować zestaw.

Bardzo proszę o opinie w tym temacie.

profile.country.en_GB.title
cyewald
Początkujący

a jaki masz srodki na to przeznaczone kolego :c34