anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dołącz teraz - stań się częścią naszej społeczności!

Zestaw Blu - ray do telewizora Bravia

profile.country.pl_PL.title
m23477
Nowicjusz

Zestaw Blu - ray do telewizora Bravia

Witam Wszyskich bardzo gorąco po raz pierwszy!!!
Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem telewizora KDL-46EX720. Ogólnie z telewizora jestem bardzo zadowolony i myślę, że przyszedł czas na zakup zestawu kina domowego Blu-ray, który oczywiście będzie czytał płyty 3D, bo jak doskonale wicie ww. telewizor ma taką możliwość. W związku z tym, że dopiero od niedawna jestem posiadaczem sprzętu SONY to bardzo Was proszę o pomoc i radę w wyborze dobrego zestawu kina domowego. Ważna (układ mojego pokoju) jest możliwość bezprzewodowego podłączenia głosników. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Poz

5 ODPOW. 5
MARIUSZEK32
Początkujący

Możesz wybrać z tych odtwarzaczy blu-ray 3D: BDP-S470 czy BDP-S480. A ile pieniędzy zamierzam przeznaczyć na zakup zestawu? Określ budżet to coś podpowiemy.

cogito.
Początkujący

Powierzchnia pokoju oraz ewentualnie jego układ również były by pomocne w wyborze konkretnego modelu ;) Czekamy na więcej informacji a potem postaramy się coś doradzić.

Pozdrawiam
cogito

Zimny_
Użytkownik

m23477 napisał(a):

KDL-46EX720.

Bardzo fajny model i sporo fajnych funkcji - gratuluję zakupu. Rozumiem, że kino ma być do filmów i szczególnie do filmów 3D. Czyli ważne jest, aby posiadało najnowsze dekodery dźwięku. Napisz jak wielkie masz pomieszczenie (obszar gdzie będą stały głośniki), oraz ile chcesz przeznaczyć na kino? Zastanawiałeś się nad złożeniem kina z osobnych podzespołów?

m23477
Nowicjusz

Witam ponownie!!!

Pytacie jaki budżet mam zamiar przeznaczyć - myśle, że 3000 zł (oczywiście ma odtwarzać filmy 3 D). Wiem, że pokój w którym znajduje się telewizor nie jest idealny ze wzgledu na skosy, które w nim wystepują. Ma powierzchnie około 25 m2. Telewizor zamontowany jest na ścianie a kanapa znajduje się około 3m od telewizora.
Na tę chwilę zastanawiałem się nad zakupem całego zestawu, ale jesli uważacie, że jestem w stanie za ww. kwotę sam skompletować coś przyzwoitego to chętnie skorzystam z Waszych sugestii.

Pozdrawiam

P.s. W tej chwili posiadam nagrywarkę RDR-HX980, która ma twardy dysk. Czy przy Blu-ray bedę miał mozliwość nagryania programów z TV.

MARIUSZEK32
Początkujący

m23477 napisał(a):

Wiem, że pokój w którym znajduje się telewizor nie jest idealny ze wzgledu na skosy, które w nim wystepują. Ma powierzchnie około 25 m2. Telewizor zamontowany jest na ścianie a kanapa znajduje się około 3m od telewizora.

Spokojnie :c20 W zasadzie to każdy pokój nada się do umieszczenia zestawu kina domowego, tylko trzeba go umiejętnie dobrać. Bo na przykład w mniejszych pokojach sprawdzą się zestawy o 3 głośnikach (kanały 2.1), natomiast w dużych lepsze będą kanały 5.1 lub nawet 7.1. Co do likwidacji odbić to sprawdzi się świetnie kanapa, dywan czy zasłony.