annuleren
Resultaten voor 
Zoek in plaats daarvan naar 
Bedoelde u: 

Word nu lid en maak deel uit van onze community!

HX99, czyli godny następca HX90

profile.country.PL.title
pawelszymanski6
Expert

HX99, czyli godny następca HX90

Minęły ponad dwa lata od mojej recenzji HX90, koniec końców wybrałem a6300 z kilkoma obiektywami, ale cały czas myślę nad drugim aparatem, który mógłbym mieć zawsze w kieszeni i po 2 tygodniach testów mogę śmiało stwierdzić, że następca, jakim jest HX99, wytrąca mi z ręki wszystkie argumenty przeciw jakie miałem pisząc tamtą recenzję.

Standardowo nie będę się rozpisywał o specyfikacji, bo jest dostępna na stronie i każdy może ją sobie sam sprawdzić. Jeśli chodzi o budowę, wymiary, czy układ klawiszy to nic się nie zmieniło, co uważam za duży plus.

Ok. Zapytacie w takim razie co jest nowego w tym aparacie, że warto się nim zainteresować.

Otóż jest nowa matryca (pewności nie mam, ale obrazek jest lepszy więc chyba tak), nowy szybszy procesor, eye-af😲, RAW-y, dotykowy ekran, zdecydowanie bardziej sprawny AF i możliwość robienia selfie (ekran odchyla się o 180 stopni). To wszystko są rzeczy ułatwiające uchwycić sceny z wakacji i cieszyć się zdjęciami dobrej jakości.

Nie oszukujmy się jednak, że rawy pozwolą na to, by zdjęcia były na poziomie bezlusterkowców, ale możliwość posiadania mega zooma w kieszeni spodni zawsze przy sobie sprawia, że gorsza jakość zdjęć względem bezlusterkowców i serii RX przestaje mieć znaczenie. Według mnie zdjęcia z tego maleństwa można spokojnie drukować na A4, nie wspominając o instagramie, czy facebooku 😉. W każdym razie ja odkładam złotówki na ten aparacik 😊

Standardowo porcja zdjęć poniżej 😊 

_DSC9087.jpg

24 mm24 mm

720 mm720 mm

720 mm720 mm

24 mm24 mm

720 mm720 mm

24 mm24 mm

720 mm720 mm

_DSC9088.jpg

_DSC9089.jpg

_DSC9142.jpg

_DSC9152.jpg

_DSC9191.jpg

_DSC9192.jpg

_DSC9198.jpg

_DSC9200.jpg

_DSC9203.jpg

_DSC9204.jpg

_DSC9208.jpg

_DSC9221.jpg

_DSC9228.jpg

_DSC9232.jpg

P.S. Wszystkie zdjęcia robiłem w rawach, w trybie A, auto iso, z wyłączonymi wszelkimi wspomagaczami typu redukcja szumów itd. itp., a zdjęcia obrobiłem w Caprute One for Sony.

1 ANTWOORD 1
profile.country.PL.title
Lumbagoo
Bijdrager

Aż ciężko uwierzyć, że kompakt robi takie zdjęcia!