Podziel się wrażeniami!
Od kobiet zacznę...
Sonnar / Superia Xtra
Skan negatywu
Hmm... jakoś nie mogę pałać entuzjazmem jak reszta kolegów. Technicznie oczywiście bez zarzutu, ale chyba tego typu zdjęcia mnie nie ujmują. Mam dziwne odczucie, że w większości tych zdjęć jest dziwny pierwiastek sztuczności.
Z kilku ostatnich, jakie widziałem w temacie, wyróżniłbym:
26/R* & M* - świetne !
31/R* - to jest to co lubię, ciasny kadr, półcienie i muzycy, którzy nieświadomie wraz ze światłem są esencją zdjęcia.
A* - naturalnie, aczkolwiek smutna chwila. Pięknie oddana emocja, ale trąci biedą. Wygląda jakby kobieta z piątką dzieci czekała na męża alkoholika.
08 NP20_resize.jpg - ciekawie i jakby z ukrycia, w czasie przerwy między pozostałymi zdjęciami.
BTW: Mam nadzieję, że kolega Deviant się na mnie nie obrazi ? Moim celem nie jest karcenie, ale albo ja nie potrafię/nie chcę czegoś zauważyć, albo nie mam predyspozycji i cech charakteru do robienia i przede wszystkim odczytywania tego typu zdjęć ? Wierzę, że to nie dyskwalifikuje mnie do wypowiedzi w podobnych wątkach, na które natrafię w późniejszych dyskusjach ?
Piotrze - dziękuję.
Hmm... jakoś nie mogę pałać entuzjazmem jak reszta kolegów.
Jakoś tak na nie.
A*
Sonnar / NP20 / Rodinal
A*
Sonnar / NP20 / Microphen
K*
Sonnar / Fp4+ / Rodinal
Zdjęcie jak zwykle dobre
Modelka zaś cudowana
Piękne modelki są w Twoim mieście. No i pięknie je pokazujesz.
Piotrze - wszędzie są piękne kobiety...
S*
Młoda kobieta, która swoje piękne nogi zamieniła w broń. Po 10 latach trenowania Taekwodno dysponuje siłą uderzenia, pozwalającą jej wystartować do równej walki z mężczyznami...
Sonnar / NP20 / Microphen
A*
Sonnar / Hp5+ / Microphen (1:0) 400@1600