Podziel się wrażeniami!
Witam, może źle nazwałem temat, ale jakoś nie przyszło mi do głowy inaczej.
Moje pytanie, a raczej problem jest następujący gdyż kupiłem kino Sony, modej BDV-E290 i nie wiem jak zrobić, żeby dźwięk przy oglądaniu tv leciał z głośników kina atakże jak ustawić możliwość oglądania własnie przez nie.
Próbowałem sam to zrobić i tak, kabel hdmi podłączony prawidłowo bo obraz jest ale optyczny nie wiem czy działa bo dzwięku tv nie odtwarza przez kino.
Może trzeba jakoś skonfigurować, ale instrukcja obsługi jest taka mizerna, że sam nic nie rozumię.
Proszę o szybką pomoć
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
Kino z telewizorem można podłączyć na kilka sposobów. Jeśli posiadasz telewizor z HDMI ARC, wtedy wystarczy podłączyć przewód HDMI. Obraz i dźwięk może być wysyłany do telewizora, a dźwięk z telewizora będzie wysyłany do kina.
Jeśli nie posiadasz HDMI ARC w tv, bądź preferujesz inne połączenie - wtedy najlepszym połączeniem będzie przewód optyczny.
W obu przypadkach gdy chcemy odsłuchać dźwięk na kinie, musimy wskazać opcję wysyłania dźwięku z tv. W Bravia naciskasz przycisk "Options", wskazujesz na opcje "Głośnik" i wybierasz "System Audio". Jeśli ponownie chcesz wrócić do odsłuchu przez głośniki w telewizorze - wybierasz "Głośnik TV".
Witaj,
Kino z telewizorem można podłączyć na kilka sposobów. Jeśli posiadasz telewizor z HDMI ARC, wtedy wystarczy podłączyć przewód HDMI. Obraz i dźwięk może być wysyłany do telewizora, a dźwięk z telewizora będzie wysyłany do kina.
Jeśli nie posiadasz HDMI ARC w tv, bądź preferujesz inne połączenie - wtedy najlepszym połączeniem będzie przewód optyczny.
W obu przypadkach gdy chcemy odsłuchać dźwięk na kinie, musimy wskazać opcję wysyłania dźwięku z tv. W Bravia naciskasz przycisk "Options", wskazujesz na opcje "Głośnik" i wybierasz "System Audio". Jeśli ponownie chcesz wrócić do odsłuchu przez głośniki w telewizorze - wybierasz "Głośnik TV".
Cześć kolego, chciałem zapytać ciebie jako użytkownika tego sprzętu SONY, czy odbiera on stacje z internetu?
Witam,
Na forum zawsze możesz wysłać wiadomość prywatną do użytkownika a pisząc w ten sposób robisz bałagan na forum.
Pozdrawiam