Podziel się wrażeniami!
Witam
zestaw zakupiony wiosna 2013
caly zestaw wszystko w porzadku lecz suba w zasadzie nieslychac jest piekielnie slaby wrecz cichy
posiadam blu reye takie jak Transformers 2 gdzie juz na samym poczatku na zestawie z kablami i innym wzmaciaczu az niesie a w tym zestawie to jest tragedia
subwoofer SONY to 250W jak na taka moc to powinno niesc i czuc a tutaj to gra jak satelitka z komputera 10W
Pozostale glosniki graja tak jak maja grac dodam ze byla robiona kalibracja glosnikow i w ogole.
Zestaw tez sam sie zglasnia
Czy jest jakie wyjscie z tego? i czemu wszystkie pozostale glosniki dzilaja tak jak maja dzialac slychac je a subwoofer takjak by go nie bylo.
Witaj,
są trzy opcje. Na początek wejść w opcje audio i przeprowadź test głośników - zobacz czy w ogóle działa. Jeśli działa, to wejdź w ustawienia głośników, w poziom głośników i zwiększ wartość na subwoofer. Miałem już parę zestawów kin i w każdym mimo automatycznej kalibracji zwiększałem moc subwoofera. Po prostu lubię jak słychać i czuć ten głośnik - szczególnie w filmach. Druga opcja, zobacz na ustawienia trybu dźwięku - być może one blokują mocne brzmienie tego głośnika. Podobnie jak niektóre ścieżki dźwiękowe. Polecam oglądać filmy z napisami, bez lektora - wrażenia dużo potężniejsze. Pomogło?
Kalibracje trzeba przeprowadzic bez tego w ogole nie mozna uzywac zestawu
nic sie nie da zglosnic w opcjach glosnikow no bo czy podniesieniem 3-4dB w glosnikach nazwac
glosnoscia raczej nie mozna
raz sprawdzilem inaczej wzialem zciszylem wszystkie i dalem glosniej suba no ale bez rezultatu.
pozniej sprawdzalem nawet plytke CD Audio nagrana w DTS no i to samo na innym wzmachoru slychac bassy a w SONY nazwe to "glaskaniem"
SONY posiada okolo 9 trybow foni obecnie korzystam z tzw trybu wzmocnionego "enhanced" wtedy w ogole czuc ze cos gra inne tryby to tylko marketing bez reakcji.
Ja od 16 lat ogladam filmy z napisami jedynie rodzinka woli lektora ze wzgledu na wiek no ale duza suma poszla i to nie daje mi spokoju ze u nich wszystko fajnie ale sub to porazka.
pobralem takze jakiejs uaktualnienie oprogramowania bo sie inaczej nie dalo dostac do SEN.
mam aktywny tryb szybkiego wlaczania co spowodowalo ze tak powiem samozglasnianie sie
Na koniec dodam ze zestaw jest podlaczony do tunera po optyku a tunerze ac3 aktywne wiec niektore kanaly rykna
Ogolnie to przydalby sie jakis gosc SONY ktory zna te zestawy.
cos mi sie wydaje ze w twojej pomocy zabrakło sposobu nr 3