Podziel się wrażeniami!
Witam. Mam tv HX800 w 3D i chciałbym do niego kupić kino domowe. Chciałem kupić takie kino, aby było w technologii 3D i miało możliwość otwierania plików .mkv . Z tego co widziałem to, żaden produkt Sony nie ma mozliwości otwierania .mkv i nie wiem co mam robić, bo o wiele wygodniej jest wgrać na pendrive czy przenośny dysk film i później go odtworzyć. A więc jakie kino byłoby dobre (do 2 tys.) i czy może są jakieś inne sposoby aby oglądać filmy mkv. ? Proszę o poradę
Sama nowa Konsola PS3 to dziś koszt między 1000-1500 zł w zależności od wersji i wyposażenia
:smileyarrow: http://www.ceneo.pl/Konsole_do_gier;004+ssony~~Mplaystation~~M3;017Sony_PlayStation_3_P1-82285.htm
ale odtwarzasz w 3D gry i filmy (dzięki aktualizacji softu konsoli) - niech dopowiedzą znawcy tematu PS3 czy z pendriva czy tylko z płyt BD lub BD-RW (nie mam PS3 więc 100% pewności nie mam)
do tego kabel HDMI masz w komplecie przy PS3 i to łączysz bezpośrednio z Twoją Bravią.
Żeby osiągnąć efekt kina musisz zaopatrzyć się dodatkowo w:
:smileyarrow: albo zestaw kina 3D z głośnikami, do którego wepniesz konsolę i następnym kablem HDMI podepniesz to do swojego TV,
:smileyarrow: albo osobny amplituner 3D (seria STR-DH, DN lub ES) + zestaw głośników 5.1/7.1 - tu również wepniesz konsolę i następnym kablem HDMI podepniesz to do TV.
Oba rozwiązania możliwe, ale nie za kwotę 1800 zł razem z kosztem konsoli.
Podejdź do najbliższego Salonu Sony i poproś o prezentację takich rozwiązań, zobaczysz, usłyszysz, będziesz wiedział czy i które rozwiązanie spełni Twoje oczekiwania.
Standardowo do konsoli nie jest dodawany kabel HDMI Zdarzają się takie zestawy, ale nie jest to norma.
Do konsoli można dokupić taki głośnik PS3 Sound Bar ok. 800zł - gra zdecydowanie lepiej niż głośniki TV.
Gdybym miał wybierać pomiędzy konsolą PS3 a kinem domowym, czy ampliunerem plus Blu ray w podobnej cenie - raczej zrezygnowałbym z PS3. Jako konsola do gier OK. Jako odtwarzacz preferuję osobne urządzenie które jest przeznaczone do tego. A nie takie w którym odtwarzanie filmów jest jego dodatkową funkcją.