Podziel się wrażeniami!
Witam.
Kupiłem TV Sony Bravia 50 cali i kino domowe BDV-E2100 i do tego dwa 4 metrowe kable HDMI jakieś tam z allegro.
Niby miedź OFC i bla bla bla.
Ale problem polega na tym, że jak odtwarzam przez bluetooth lub pendrive muzyke, to gra tak głośno że az miło.
Jednak jak przełączam dźwięk z UPC z kablówki na kino domowe, i daję na maksa w UPC i na maksa w kinie domowym i TV, (bo dźwięk (głośność) jest zsynchronizowane) to szału ni ma...:/
Powiedzieli mi żeby taka funkcję wyłączyć, jak optymalizacja dźwięku. Jednak jest taka opcja niedostępna.
I stwierdzili że kabel jest kijowy. Więc chciałbym zapytać co i jak to widzą technicy z Sony.......
Hmm a nie prościej po prostu wylączyć sterowanie przez HDMI?? i osobno miec głośnośc z TV i Kina?? czy ta opcja jest nieaktywna??
Zainteresowałem sie tematem ponieważ w zeszłym tygodniu zakupiłem zestaw BDV E6100 jest on taki sam jak Twój tylko z 4 duzymi kolumnami i równiez mam podpięty dekoder z UPC i wszystko działa łąnie i pięknie bez problemów a kable HDMI nie są jakieś super, raczej najzwyklejsze Pozdrawiam
A kabel optyczny podpiąłeś??
Aaa jeszcze jedno nie wiem czy dobrze rozumiem ale podpinałeś Dekoder UPC prosto do kina?? Powiniene podłaczyć dekoder tylko do TV przez kabel HDMI a TV z kinem podłaczone przez kabel Optyczny i HDMI chyba, zę już to zrobiłęś:) Pozdrawiam
andrzej198902 - mała prośba - zamiast pisać 4 postów jeden pod drugim, użyj proszę opcji edycji odpowiedzi i uzupełnij swój pierwszy wpis.
Racja, nie zauważyłem tego małego kółeczka w którym znajduje się możliwośc edycji. Bede pamietał na przyszłośc. Pozdrawiam