Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich przy okazji pierwszego postu na forum
Rozważam zakup kina domowego do pokoju ok 25m2. Mój budżet nie jest za wielki ok 1000 - 1500 zł.
Z uwagi na to że 3D i Blu ray nie jest wciąż zbyt popularny, chciałem kupić lepszy zestaw z DVD np. DAV-DZ740 i za jakiś czas dokupienie odtwarzacza Blu ray 3D np. BDP-S480. Taki zresztą zestaw polecił mi sprzedawca w mediaexpert, twierdząc że to się bardziej opłaca (gdyż możliwości takie same, a cena w sumie niewiele ponad 1500), podczas gdy kino domowe z Blu ray to prawie 2000 (chodziło mu o BDV-E880. Z racji tego, że wiedzę i intencje sprzedawców tego sklepu cenię bardzo nisko postanowiłem poszukać w sieci trochę informacji na ten temat.
Materiały na temat DAV-DZ740 są słabo dostępne (nawet na stronie sony), więc podejrzewam że jest to starszy sprzęt, a więc całe "bebechy" przetwarzające dzwięk nie mogą być takie same jak w nowych kinach z blu ray 3D. W DAV-DZ740 podoba mi się to że ma 2 głośniki typu tallboy, możliwość nagrywania na Usb, no i wzmacniacz S-Master!
Spodziewam się że pomysł łączenia takiego pseudozestawu DVD+BR szybko wybijecie mi z głowy.
Dlatego od razu zadam drugie pytanie:
Jakie są różnice między zestawami BDV-E380 E780W i E880, poza tym że 780 ma WiFi i głośniki bezprzewodowe, a 880 wspomniane głośniki typu tallboy? I czy te różnice są warte 500 bo taka jest różnica w cenie między 380 a 780W i 880? Wykluczam niestety BDV-980W bo nie wytrzyma tego mój budżet
mialem okazje przesluchiwac ostatnio pare kin samsunga i spytalem sam siebie kto te gowno kupuje.nie mowie tylko o kinach domowych ale tez o telewizorach.owszem ceny sa troszke nizsze rozumiem ale ta jakosc dzwieku w kinie lub obrazu w telewizorach poza modelem najwyzszym d8000.jak porownalem system kina sony i samsung i jeszcze do tego pioneera to samsung wypadl tak jakbym kupil kasprzaka.mega shit. samsung najgorsza firma jezeli chodzi systemy kina i telewizory zaraz za nim biegnie braciszek LG.do japonczykow jeszcze im troche brakuje.co nawet swiadczy o tym ze zaden z tych koncernow nie wypuscil porzadnego amplitunera samsung sprobowal i wypuscil takie badziewie ktore nie dorownywalo nawet amplitunerom sprzed 10 lat.
Ja nie miałem okazji przesłuchiwać kin Samsunga i Sony też.Skłaniam się do Sony BDV- E280,ponieważ myślę,że jakością nie odbiegają wiele od tego co robili kiedyś.Mam LCD Sony i wiele innego sprzętu tej firmy z którego jestem b.zadowolony,ale nie mam klapek na oczach i nie twierdze,że wszystko co Sony jest super.I tak np radio samochodowe które mam u siebie tej firmy gra o wiele gorzej niż porównywalny Pioneer,JVC,czy LG.LCD,telefony Samsunga są też niezłe.Poza tym matryce w Sony to Samsung.Jeśli ktoś posiada kino Sony BDV-E280 to proszę się podzielić wrażeniami,chętnie poczytam.
nikt tu nie ma klapek na oczach bo Sony.poprostu stosunek cena jakosc i ogolnie jakosc jest lepsza niz samsung.samsung lapie klientow wszelakimi bajerami w dodatku marnej jakosci.napchaja wszystkiego pokolei a dzwieku i jakosci zapominaja.zapakuja chlam do pieknego kartonika plus jedyna rzecz w ktorej sie sprawdzaja czyli swietny marketing a pozniej ida nad jeziorko i lapia te wszystkie samsungowe rybki.bdv 280 to dobre kino ale jak chcesz je wsadzic do pomieszczenia wielkosci powyzej 20m to odradzam.prponuje cos mocniejszego
Ja bym proponował wziąć E380 lub E880. W E380 są z tego co pamiętam inne głośniki - lepsze. E880 masz przynajmniej z przodu stojące - jakoś to wygląda. Tylne nie muszą być bo to tylko efektowe. Cenowo niewiele drożej.
pieniazek napisał(a):
nikt tu nie ma klapek na oczach
3echo napisał(a):
Jeśli chodzi o aparaty,to jak dla mnie w grę wchodzą tylko dwie firmy Canon i Nikon(lustrzanki)
Każdy szuka coś dla siebie
3echo napisał(a):
pieniazek napisał(a):
nikt tu nie ma klapek na oczach
nie zrozum mnie źle bo nic tu nie sugerowałem.Chodzi mi o to,że są firmy które specjalizują się w danym typie produktów od wielu lat.Sony ma ten zakres bardzo duży,ale...jak szukam LCD to w grę wchodzi dużo firm,bo na tym polu jest bardzo duża konkurencja.Jeśli chodzi o aparaty,to jak dla mnie w grę wchodzą tylko dwie firmy Canon i Nikon(lustrzanki).Kino domowe...tylko "Japonia",bo oni to mają opanowany do perfekcji.Chociaż są firmy europejskie które przebijają Japończyków,ale mam tu na myśli sprzęt na który może sobie pozwolić przeciętny Polak.Chyba wiesz o co mi chodzi.
Nie jestem audiofilem i nawet nie myślałem o takim sprzęcie.Mam do wydnia ok.1000zł.Zdecydowałem się na zakupu tego pseudo sprzętu tylko dlatego,że mój 15letni philips już nie gra,chyba,że w tej cenie polecicie coś lepszego i nowego z bluray-em