Podziel się wrażeniami!
Witam wszystkich przy okazji pierwszego postu na forum
Rozważam zakup kina domowego do pokoju ok 25m2. Mój budżet nie jest za wielki ok 1000 - 1500 zł.
Z uwagi na to że 3D i Blu ray nie jest wciąż zbyt popularny, chciałem kupić lepszy zestaw z DVD np. DAV-DZ740 i za jakiś czas dokupienie odtwarzacza Blu ray 3D np. BDP-S480. Taki zresztą zestaw polecił mi sprzedawca w mediaexpert, twierdząc że to się bardziej opłaca (gdyż możliwości takie same, a cena w sumie niewiele ponad 1500), podczas gdy kino domowe z Blu ray to prawie 2000 (chodziło mu o BDV-E880. Z racji tego, że wiedzę i intencje sprzedawców tego sklepu cenię bardzo nisko postanowiłem poszukać w sieci trochę informacji na ten temat.
Materiały na temat DAV-DZ740 są słabo dostępne (nawet na stronie sony), więc podejrzewam że jest to starszy sprzęt, a więc całe "bebechy" przetwarzające dzwięk nie mogą być takie same jak w nowych kinach z blu ray 3D. W DAV-DZ740 podoba mi się to że ma 2 głośniki typu tallboy, możliwość nagrywania na Usb, no i wzmacniacz S-Master!
Spodziewam się że pomysł łączenia takiego pseudozestawu DVD+BR szybko wybijecie mi z głowy.
Dlatego od razu zadam drugie pytanie:
Jakie są różnice między zestawami BDV-E380 E780W i E880, poza tym że 780 ma WiFi i głośniki bezprzewodowe, a 880 wspomniane głośniki typu tallboy? I czy te różnice są warte 500 bo taka jest różnica w cenie między 380 a 780W i 880? Wykluczam niestety BDV-980W bo nie wytrzyma tego mój budżet
skoro nie mozesz zwiekszyc budzetu o 500zl wez sony.jakoscia dzwieku pobije kazdego samsunga z pudla w tej cenie a nawet drozszego.gra niezle slyszalem na wlasne uszy.pozdr
no i oto mi chodziło..........o konkretną odpowiedź
daj zanc jak kupisz i jakie sa Twoje wrazenia!!!pozdr
jeszcze chciałem zapytac o przedłużenie gwarancji w sklepie internetowym...czy warto dopłacić 165 zł do wymienionego zestawu,aby przedłużyc gwarancję o 2 lata?Mam zamiar kupić kino w sklepie www.morele.net
jak przez 5 najblizszych lat nie bedziesz wymienial sprzetu to tak
tylko,że tak....... to jest gwarancja którą daje dany sklep.Co jeśli w trakcie gwarancji firmy już nie będzie?Czy nie lepiej dokupić gwarancję w Sony(jesli jest taka możliwość)?A jeśli chodzi o sprzęt to nie mam zamiaru go wymieniać przez najbliższe 5 lat.
Moim zdaniem rozsądniejszym wyjściem jest dokupienie gwarancji Sony jeśli masz taką możliwość.
Nie znam szczegółów umowy gwarancyjnej jaką proponuje Tobie ów sklep. Kiedyś zaproponowano mi dokupienie gwarancji do jakiegoś sprzętu. 2 lata należały do producenta z pełnym serwisem, a dodatkowe 3 lata polegały na oddaniu sprzętu do sklepu, który wysyłał go do zaprzyjaźnionych serwisów. A jak działa ich serwis i jak rozpatruje usterki nie mam pojęcia.
Serwis Sony jest na prawdę w porządku - raz z niego korzystałem i byłem mile zaskoczony.
Nie ma możliwości wykupienia Serwisu Extra na kina domowe, odtwarzacze BD i DVD, przenośny sprzęt audio, PSP i PS3.
no właśnie dlatego zadałem to pytanie,czy aby czasem sklepy nie naciągają klientów na dodatkową gwarancję.Osobiście wolałbym,aby Sony przedłużała taką gwarancję,bo wtedy estem pewny,że nie wyrzuciłem pieniędzy w błoto.Dlatego postanowiłem,że kupię kino bez dodatkowej gwarancji w sklepie.
Ale to mnie niepokoi:
http://finanse.wp.pl/kat,104134,title,M ... caid=1e3ff
3echo daj sobie luz hehe ta firma przejyje ciebie i mnie kazda firma ma wzloty i upadki....np tak jak mercedes