Podziel się wrażeniami!
Witam,
w jaki sposób połączyć telewizor Sony BRAVIA KDL-42W655A z kinem domowym Sony DAV-TZ630 oraz dekoderem nc+ (Sagemcom DSI97) w taki sposób abym mogła odtwarzać dźwięk z dekodera na kinie domowym?
Dziękuję za pomoc!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Obawiam się, że rada użytkownika sylver33 nie jest poprawna.
Pierwsza sprawa to kino domowe DAV-TZ630 i jego ograniczone możliwości podłączeń. Oto panel tylny.
Nie ma tutaj wejścia optycznego więc kabel optyczny absolutnie się nie przyda.
Co więcej, nie jestem pewien czy dekoder Sagemcom DIS97 posiada takie wyjście - zarówno DIS87 jak i wcześniejsze modele nie miały. Z dekoderem DIS97 się nie spotkałem.
Mam obawy, czy to kino domowe w ogóle będzie w stanie przyjąć sygnał audio z urządzenia zewnętrznego.
Nie ma w nim bowiem żadnych wejść audio.
Instrukcja wprawdzie wskazuje, iż przy podłączeniu przewodami SCART oraz HDMI dźwięk stereo z telewizora będzie odtwarzany na zestawie, ale niestety nie mam możliwości weryfikacji tego ustawienia. Takie połączenie nie rozwiązuje nam problemu bowiem nadal nasz dekoder jest poza kinem domowym.
Podsumowując:
Sytuacja wygląda tak, że w tym układzie urządzeń, możemy jedynie połączyć dekoder z telewizorem przy pomocy przewodu HDMI.
Pozdrawiam,
Witam.Najpierw proponuje zerknąć do instrukcji (ja tak uczyniłem)potem podłączyć sprzęt...:) :smileywink:Ale do rzeczy...Potrzebne będą Ci przewody-kable HDMI oraz kabel optyczny dzieki któremu uzyskasz głos z dekodera poprzez amplituner...Najpierw do dekodera podłącz kabel
1)HDMI i optyczny Dekoder
2)HDMI TV
3)Wszystkie przewody odpowiednio o wejść opisanych na tylnim panelu amplitunera...
Koniec operacji i miłego słuchania muzyki:).Pozdrawiam.
Obawiam się, że rada użytkownika sylver33 nie jest poprawna.
Pierwsza sprawa to kino domowe DAV-TZ630 i jego ograniczone możliwości podłączeń. Oto panel tylny.
Nie ma tutaj wejścia optycznego więc kabel optyczny absolutnie się nie przyda.
Co więcej, nie jestem pewien czy dekoder Sagemcom DIS97 posiada takie wyjście - zarówno DIS87 jak i wcześniejsze modele nie miały. Z dekoderem DIS97 się nie spotkałem.
Mam obawy, czy to kino domowe w ogóle będzie w stanie przyjąć sygnał audio z urządzenia zewnętrznego.
Nie ma w nim bowiem żadnych wejść audio.
Instrukcja wprawdzie wskazuje, iż przy podłączeniu przewodami SCART oraz HDMI dźwięk stereo z telewizora będzie odtwarzany na zestawie, ale niestety nie mam możliwości weryfikacji tego ustawienia. Takie połączenie nie rozwiązuje nam problemu bowiem nadal nasz dekoder jest poza kinem domowym.
Podsumowując:
Sytuacja wygląda tak, że w tym układzie urządzeń, możemy jedynie połączyć dekoder z telewizorem przy pomocy przewodu HDMI.
Pozdrawiam,