Podziel się wrażeniami!
Jakiś czas temu ktoś pytał o możliwość rozszerzenia gwarancji na sprzęt audio - moja odpowiedź brzmiała, że nie ma takiej możliwości.
Czas biegnie, świat się zmienia, Sony słucha - więc śpieszę donieść, że od 18 kwietnia jest taka możliwość. Można rozszerzyć gwarancję o 2 lub 3 lata (czyli do 4 lub do 5 lat od daty zakupu), koszt takiej usługi od 59zł do 469zł.
Istnieje także możliwość wykupienia Serwisu Extra na 3 rok od daty zakupu wraz z pełną ochroną od zdarzeń losowych, uszkodzeń mechanicznych przez 3 lata od daty zakupu. Koszt od 89zł do 279zł
W regulaminie usługi podany jest czas na jej zakup - 90dni.
Miły gest ze strony Sony, szczególnie że cena nie odstrasza potencjalnie zainteresowanych. Może nie jest to nowy pomysł, ale liczy się pamięć, bo co jak co, ale o sprzęt audio trzeba dbać .
Przedłużenie gwarancji przyda się każdemu, a i sporo osób bierze to jako jeden ważniejszych argumentów przy zakupie sprzętu. Więc ten pomysł może dostarczyć sporo klientów
Podoba mi się polityka Sony,ale jak dotąd przy zarejestrowanym kinie domowym nie ma opcji o przedłużeniu gwarancji.Jak zarejestrowałem TV to taka opcja wyskoczyła.
Szczególnie pozytywnie brzmi:
sadam napisał(a):
z pełną ochroną od zdarzeń losowych, uszkodzeń mechanicznych
Zimny napisał(a):
Szczególnie pozytywnie brzmi:
sadam napisał(a):
z pełną ochroną od zdarzeń losowych, uszkodzeń mechanicznych
Z tego co wiem to każdy taki przypadek jest rozpatrywany indywidualnie.
Ciekawe czy ktoś już miał taki przypadek?
3echo napisał(a):
Jakby tak było,to przed upływem gwarancji ,jak się komuś znudził sprzęt to każdy by nim rzucał.Jak to jest dokładnie?