Podziel się wrażeniami!
Witam, po podpięciu do kina tego dysku zewnętrznego (Samsung HX-M101TA) napotkałem taki problem:
Całą swoją płytotekę zgrałem na dysk katalogując ją w folderach wg wzoru: muzyka-> polska-> KULT, i w tym folderze KULT: wszystkie płyty Kultu, i tu zaczyna się problem bo jak już Kino widzi nazwy płyt to już wchodząc w nie, wyskakuje komunikat że nie znaleziono odtwarzalnego pliku. Natomiast jak kataloguje na skróty Kult->i w tym folderze wszystkie płyty to już te same MP3 widzi i bez problemu odczytuje. Problem w tym że mam kilkadziesiąt płyt różnych wykonawców i gatunków muzycznych chciałem to jakoś czytelnie poukładać a jak wszystko kataloguje na skróty to bardzo komplikuje nawigacje po tych plikach i wyszukanie trwa długo.
Konsultant w pomocy sony nie umiał pomóc, może ktoś z forumowiczów ma podobny problem lub ktoś ma pomysł jak to można rozwiązać.
Za odpowiedzi z góry Dziękuje
Michał.
Witam.
Zadam może głupie pytanie , czy wtedy kiedy wchodziłeś w foldery i nie było widać plików z muzyką na pewno wchodziłeś przez "muzykę"? Częstym błędem na początku jest próba odczytania na przykład plików z filmami przez "zdjęcia" czy "muzykę" i odwrotnie, co kończy się komunikatem "brak plików do wyświetlenia".
Pozdrawiam.
Już doszedlem do tego, system widzi do 3 folderów w drzewie, potem tylko ciemność...widzi