Podziel się wrażeniami!
Witam!
Jestem zainteresowany zestawem Sony HT-AS5. Chciałbym do niego podłączyć konsole PS3 i telewizor Sony Bravia KDL-32T2800. Czy ten zestaw będzie dobrze ze sobą współpracować, a może polecacie jakiś inny? Mam do wydania około 1000zł.
HT-AS5 to będzie bardzo dobry zakup. Zestaw składający się z pięciu głośników przednich oraz subwoofera na pewno zapewni kinowe brzmienie. Śmiało możesz się na niego decydować według mnie.
Do kina domowego jest to zestaw wystarczający. Dla muzyki część osób może powiedzieć, że to za mało. Możesz napisać jak chcesz to ustawić w pomieszczeniu, jakie jest ono duże, jak sprzęt będzie wykorzystywany a wtedy ktoś na pewno napisze coś więcej i udzieli celniejszych wskazówek;)
Głównie chciałbym wykorzystać zestaw do oglądania koncertów i grania na konsoli PS3. Pomieszczenie w którym chciałbym używać kina jest dość małe.
Dla większości osób powinien to być zestaw wystarczający. Jeśli masz wątpliwości to możesz poczekać na opinię kogoś innego oraz sprawdzić ten zestaw w praktyce w dobrym sklepie z RTV.
Sprawdzić jak sprzęt sobie radzi w praktyce to podstawa przez zakupem. Jeśli więc jeszcze nie miałeś okazji to biegnij do jednego z salonów sony centre i się przekonaj.
W tej cenie ciężko znaleźć coś lepszego. Masz zintegrowany wzmacniacz - zestaw gotowy do podłączenia pod telewizor. Nie będziesz miał dźwięku jak z droższych głośników, jednak barwa, rozpiętość tonalna jest na dobrym poziomie. Atutem tego zestawu jest brak odtwarzacza Blu-ray, czy DVD. Oznacza to niższą cenę, a większą jakość skierowaną na dźwięk. Pełną specyfikację masz w linku poniżej:
http://www.sony.pl/product/hcs-home-cinema-speaker/ht-as5
W zeszłym roku z powodów finansowych nie udało mi się zakupić tego zestawu. Przymierzam się do nie go w tym roku i ku mojemu zdziwieniu nie ma go w sklepach internetowych. W zwykłych sieciówkach, na pytanie o ten sprzęt robią wielkie oczy i patrzą na mnie jak na wariata.
Czy wycofano już sprzedaż Sony HT-AS5? Jest jakiś następca lub podobny zestaw?
Nie ma i raczej nie będzie. Sprzęt się słabo sprzedawał.
Znajdę coś podobnego do HT-AS5? tzn. potrzebuję kina domowego (najlepiej bez DVD i Blu-ray), pokój jest mały ok. 18m2, nie chciałbym przeznaczyć więcej niż 1000zł.