Podziel się wrażeniami!
Witam mam takie pytanko w/w amplitunera czy komuś udało się go dodać do MediaRemote i sterować nim poprzez tą aplikację na Androidzie ? TV dodałem BD dodałem a amplitunera ani dudu nie widzi ta aplikacja.Amplituner pracuje w sieci DLNA działa bez problemu jpeg,mp3 itd przez sieć.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
aplikacja do sterowania DA3700ES poprzez system Android nazywa się ES Remote. W porównaniu do Media Remote aplikacja ES jest bardziej rozbudowana i przystosowana stricte pod sprzęt klasy ES.
Abstrahując od sprzętu ES, zamiast aplikacji Media Remote polecam nowszą wersję TVSideView. Jest nowsza i moim zdaniem dużo przyjemniejsza w użytkowaniu. Również ściągasz ją w sklepie Android.
Kurde działa ale jednak nie wszystko spodziewałem się pełnej funkcjonalności pilota jako takiego brak.3+ na 10 bym dał.Prosta rzecz zgłaśnianie zciszanie w aplikacji jest na amplitunerze nie działa wydawałoby się podstawowa sprawa.
Nie wiem pod co pisana była ES Remote ale na pewno nie pod 3700ES.Praktycznie nie działa nic.Zresztą włączam zaraz aplikację RemoteES,amplituner 3700ES i oceniam.
1.Brak jakiejkolwiek zmiany orientacji (MediaRemote nie ma z tym problemu) tablet 10" w etui widok wzdłuż niewygodne nieporęczne.
2.Nie działa prawie kompletnie NIC jedynie co radio FM można do niego wejść i włączyć stację jednak nie można ich już zmieniać
3.Dobra koniec testów hehe jedno zdanie udało mi się tylko jak pisałem włączyć radio FM po za tym kompletnie NIC nie działa !
Jak dla mnie aplikacja BOMBA w poprzednim poście dałem chyba 3/10 dzisiaj daję 0,3/10 ! Może ktoś ma ES5700 albo 5800 jakby rzekł słówko.
SORY SORY SORY ! ! ! Po pierwsze dzięki djrychu za naprowadzenie moja wina ! Ale wczoraj byłem tak poirytowany ,że nia zauważyłem kolejnej zakładki w menu connect to co napisałeś.Teraz faktycznie działa wszystko bo konkretnie zobaczył mi amplituner.Wszystkie zakładki chodzą jak należy nawet głośność jeszcze raz sory za wprowadzenie zamętu w tym temacie !
Spoko. Po to jest forum aby sobie pomagać i rozwiązywac problemy. Pozdrawiam