Podziel się wrażeniami!
Witam,
Czy ktoś może potwierdzić ten sam problem - jeszcze dzisiaj rano korzystałem z tvnplayer i ipla na moim kinie domowym. Niestety wieczorem popełniłem wielki błąd - gdy kino domowe po uruchomieniu zakomunikowało, że jest dostępna aktualizacja listy mediów wideo - potwierdziłem ją. Niestey tym samym pozbawiłem się możliwości oglądania mediów z tvnplayer, ipla i TVPD TVP - wszystkie zniknęły. Zostały inne - Youtube, Eurosport i inne w ogóle mnie nie interesujące media.
Czy ktoś ma ten sam problem?
Mój sprzęt to BDV-E380
Zacytuję to co odpisałem Ci w innym dziale
Mylagos napisał(a):
Witam.
Po aktualizacji powinieneś odświeżyć zawartość internetową, oraz jeśli to nie wystarczy, przywrócić ustawienia fabryczne ( pamiętaj by spisać gdzieś sobie ustawienia po je utracisz).
Ale ja nie robiłem aktualizacji oprogramowania tylko listy mediów sieciowych wideo. Przywracanie ustawień fabrycznych po takiej aktualizacji za każdym razem oznaczałoby utratę nowych mediów z listy. Na wszelki jednak wypadek przywróciłem ustawienia fabryczne a potem jeszcze raz zapuściłem aktualizację listy i daje to samo - brak tvnplayer, ipla i VOD TVP. Wszystkie polskie media zniknęły.
A czy Ty masz kino domowe z BRAVIA Internet Video? Czy u ciebie te media są dalej dostępne?
CZY KTOKOLWIEK MOŻE ODPISAĆ, ŻE OBECNIE NA JAKIMKOLWIEK MODELU KINA DOMOWEGO SONY IPLA,TVNPLAYER I VOD TVP SĄ DALEJ DOSTĘPNE I DZIAŁAJĄ???
Witam.
Mogę potwierdzić, że wymienione przez Ciebie serwisy działają bez problemów. Mam ten sam model kina domowego BDV E 380.
Pozdrawiam.
Zginęły wszystkie Polskie serwisy. hmmmmm. Poszczególne elementy Bravia Internet Video, przydzielane są po IP. Sprawdź ( najlepiej na kilku stronach ) skąd pochodzi Twoje IP, jeśli wykaże, że nie pochodzi ono z Polski - mamy przyczynę. Wtedy powinieneś skontaktować się z dostawcą internetu.
Sprawdzałem na 5 stronach i wszystkie wskazują to samo - Sobótka pod Wrocławiem.
Na innym forum ktoś z Wrocławia (lub okolic) potwierdził, że ma ten sam problem. Być może problem dotyczy wąskiego grona ludzi np u jednego operatora, chociaż tak jak mówię - geolokalizacja mojego IP wskazuje, że nadal mieszkam w Polsce
Na 3 kinach domowych (dwa z 2010 roku i jedno z 2011 roku) nie było żadnej aktualizacji, oraz serwisy działają prawidłowo.
Produkty Sony dostarczają treści internetowe na podstawie lokalizacji po adresie IP, o czym było wspomniane. Dla mnie wygląda to jakieś zamieszanie z IP. Korzystasz z w miarę dobrego dostawcy Internetu, który korzysta z nowych technologii mogących mieć wpływ na filtrowanie adresu. Być może wprowadzają jakąś zmianę, usprawnienie czy coś w tym rodzaju... Nie jestem specjalistą z IT, także polecam kontakt z serwisem Sony (naprawę możesz zarejestrować tu: KLIKNIJ), bądź kontakt z dostawcą Internetu.