Podziel się wrażeniami!
Mam taki problem. Po miej więcej 2-3 godzinach ogladania tv dźwięk z kablówki w zestawie po prostu zanika. Nie działa nawet radio. Dopiero po wyłączeniu i ponownym włączeniu zestawu wszystko jest w porzadku. Moze wiecie w czym może być problem.
odtwarzam filmy z DVD i przez USB z dźwiękiem AC3 i nie mam tego problemu, jednak coś jest na rzeczy jeżeli chodzi o TVN, tylko przypominam że ma analogową kablówkę więc nie chodzi u mnie o dźwięk AC3:)
Witam,
Oddałem kino na naprawę gwarancyjną. Po ponad 6 tygodniach odebrałem z informacją, że nie potwierdzono usterki. Wnioski moje są takie: napewno nie jest to wina kabla optycznego. Zacząłem się zastanawiać czy nie jest to wina dekodera (Cyfra +, dekoder Strong). Jeśli jednak byłaby to wina dekodera, to dlaczego po przełączeniu dźwięku na AC3, w momencie jak zanika dźwięk to kino zawiesza się? Zanikanie dźwięku mogłoby być usterką dekodera, ale zawieszania się kina napewno nie. Nie wiem, jak dekoder mógłby wpływać na kino, że to zawiesza się. Wg mnie jest to ewidentna usterka kina, która objawia się w sprecyzowanych okolicznościach. Wygląda więc na to, że musiałbym wysłać sprzęt jeszcze raz na naprawę gwarancyjną razem z dekoderem... i najlepiej z samym sobą, abym zaprezentował okoliczności...
Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną tej usterki?
Witam.
Bigg napisał(a):
Wnioski moje są takie: na pewno nie jest to wina kabla optycznego.