Podziel się wrażeniami!
Witam!!! postawiłem Windows 7 x64 na Vaio Vgn-Fz38M po 2 wieczorach spedzonych na szukaniu sterowników mam już kąplet. Po 6 dniach użytkowania 7 jestem zadowolony i nie mam zamiaru wracać do Visty. Komputer jest szybszy i wszystko działa bez problemu. A co ciekawe nie grzeje sie jak poprzednio. Obudowa w okolicach wentylatora jest zimna powietrze wylatujące ledwo ciepłe. Na Windows Vista x32 wręcz przeciwnie wszystko strasznie sie grzało. Czy jest to możliwe tylko po zmianie systemu???
Możliwe, sprawdź czy nie siedzisz przypadkiem na profilu oszczędzanie baterii, wtedy moc procesora jest ograniczona do 50% przez co laptop się nie grzeje tak bardzo.
"Wysoka wydajność" na takim planie pracuje. Intel(R)CoreTM 2 Duo T8100 2.1 GHz to procesor 64 bitowy windows 7 również jest 64 bitowy. Byc może to ma jakies znaczenie.
Heh, jeśli nie zauważyłeś spadków wydajności to tylko się cieszyć
prawdopodobnie chodzi o to że seven lepiej zarządza energią procesora - podaje więcej mocy tylko wtedy kiedy tego trzeba, a nie kiedy firefox sobie chodzi na przemian z gg albo wordem.
Wszystko śmiga znacznie szybciej niz poprzednio:)Dzieki Kolego za zainteresowanie tematem Pozdrawiam.