- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Mam problem jakie sterowniki będą działać na HSS ,aktualnie posiadam Aputure 2 trigmaster działają do czasu 1/250 jak mniej to widać kurtynę migawki .Na rynku pełno do C,N. Nie potrzebuję sterowania lampą tylko synchronizacji krótkich czasów .
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Zaakceptowane rozwiązania
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj, jeżeli faktycznie jest wersja dla sony (alledrogo nie jest do końca wyznacznikiem) to PHOTTIX ODIN ma hss
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witaj, jeżeli faktycznie jest wersja dla sony (alledrogo nie jest do końca wyznacznikiem) to PHOTTIX ODIN ma hss
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Niestety zabawa z błyskiem bezprzewodowym dla krótkich czasów zawsze była problematyczna, szczególnie z lampami od firm trzecich.
Pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za podpowiedź ,a ja znalazłem coś takiego tylko photix się ceni ale trudno . http://xxxxxxxxxxxxxx
Daro
*wpis edytowano, ponieważ zamieszczanie adresów stron służących celom komercyjnym jest niezgodne z regulaminem forum
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tylko ten co podałeś nie ma hss. A cena no cóż wg mnie jest adekwatna do możliwości sprzętu to nie jest tani chińczyk.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam .taki mi proponowali w sklepie i niby ma
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
a wyżej w opisie "Atlas II wyzwala wybrane przez nas lampy z czasem synchronizacji do 1/250sekundy." wg mnie tylko ten co podałem ma synchro z czasami krótszymi niż 1/250sek
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Jedyne co mogę zrobić to pojadę do sklepu i je podepnę ,jak coś to napiszę po zakupie czy działa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Z czystym sumieniem mogę polecić Pixel King Wireles TTL flash Trigger.
Synchronizacja działa do 1/8000.Można również wyzwalać lampę studyjną (za pomocą fotoceli) błyskiem z lampy wyzwalanej tym urządzeniem. W takim przypadku lampa studyjna również synchronizuje się do 1/8000.
Co prawda miałem problem z dodatkowo dokupionym wyzwalaczem, lecz dystrybutor bez zbędnej dyskusji szybko wymienił na sprawny.
Używam tego do A99 i lamp Sony - Metz 58
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mógłbyś nie wprowadzać innych w błąd wskazany przez Ciebie wyzwalacz pasuje do Sony, ale na starą stopkę, a tu chodzi o wyzwalacz pasujący do nowej stopki...(wiem, że do a99 dodawany zostawał adapter stopki, ale do a77mk2 nie, po za tym wg mnie dodatkowy element na złączu nie jest dobrym pomysłem)
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »