Podziel się wrażeniami!
Jak w temacie. Po ponad dwóch latach bezproblemowego używania tego kina domowego, włączyła mi się ta funkcja. Nie wiem jak to wyłączyć, proszę o pomoc.
Witam,
Przedstawione poniżej procedury są tylko analogiczne do innych sprzętów Sony, nie odpowiadam za powstałe problemy.
Spróbuj jedną z poniższych opcji:
1. Włącz kino, odczekaj z 30 sekund. Nacisnij i przytrzymaj klawisz "Home" na pilocie przez 10 sekund.
2. Włącz kino, odczekaj z 30 sekund. Naciśnij i przytrzymaj klawisz kursora w górę na pilocie a następnie wciśnij klawisz włączania na panelu kina domowego.
3. Przywróć ustawienia fabryczne.
Pozdrawiam
Niestety, żadna z opcji nie działa. Przy resetowaniu ustawień na panelu przednim wyświetla się już na samiutkim początku komunikat: Demo on
Musi być rozwiązanie Twojego problemu.
Spróbuj innych opcji:
1. Kiedy demo się wyświetla przyciśnij "Play" and "Stop" naraz albo jeden po drugim.
2. Wyłącz kino odczekaj 30 sekund. Przyciśnij i przytrzymaj klawisz "Eject" i po 3 sekundach włącz kino klawiszem "Power".
3. Wyłącz kino odczekaj 30 sekund. Przyciśnij i przytrzymaj klawisz "Volume Up" i po 3 sekundach włącz kino klawiszem "Power".
Pozdrawiam
Dzięki za chęci, ale dalej nie pyka, jakbyś znał jeszcze jakieś sposoby, to będę wdzięczny, spróbować nie zawadzi
Skontaktowałem się z najbliższym sklepem Sony Centre w Poznaniu. I Pan poinformował mnie że trzeba przywrócić kino do ustawień fabrycznych (inicjalizacja systemu). Po przywróceniu ustawień fabrycznych system podobno pozwala na wybranie czy tryb demo czy nie.
dalej nic nie rozkminiłem, ktoś ma jeszcze jakieś wskazówki ?
Witam ponownie
Kolego poszukaj jeszcze rozwiązania pod adresami:
http://www.fixya.com/support/t17807534-bd_player_sony_demo_locked
Pozdrawiam
Witam zna ktoś sposób?
dalej problem nie rozwiązany