Podziel się wrażeniami!
Witam !Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Sony BDV-E880. Ale mam problem z odczytem napisów. Nie czyta z USB ,ani jak nagrałem na płytę. Filmy odtwarza bez problemu,divix, avi, mkv, ale nie pokazuje napisów ? Proszę o pomoc czy ten model nie czyta napisów ?! Czy coś trzeba ustawić podczas odtwarzania. Wcześniej miałem samsunga czytał wszystko bez problemów. Co robić jak ustawić ?! Proszę o pomoc !!
Sprawdź czy nazwa pliku z napisami, jest zgodna z nazwą filmu.Podaj również format pliku w jakim są te napisy. Moim zdaniem dobrym pomysłem było, by wstawienie napisów bezpośrednio do filmu, na przykład używając tego programu - http://www.dobreprogramy.pl/AVI-ReComp,Program,Windows,12728.html
Napisy są w tym samym folderze i ta sama nazwa ! Format srt. A jaki forma czyta BDV-E880 ?
danek25 napisał(a):
Napisy są w tym samym folderze i ta sama nazwa ! Format srt. A jaki forma czyta BDV-E880 ?
Nie znalazłem informacji o tym jaki format napisów czyta BDV-E880. Spróbuj pobrać napisy w formacie .txt. Jeśli to nie zadziała pozostanie, to co napisałem wyżej, czyli zintegrować napisy z filmem.
Mylagos napisał(a):
Nie znalazłem informacji o tym jaki format napisów czyta BDV-E880. Spróbuj pobrać napisy w formacie .txt. Jeśli to nie zadziała pozostanie, to co napisałem wyżej, czyli zintegrować napisy z filmem.
Witaj,
W większości przypadków, jeśli kino czyta napisy, te znajdują się w folderze w którym jest film, mają taką samą nazwę co plik wideo, są w formacie .txt - wystarczy nacisnąć na pilocie przycisk od napisów:
http://img15.imageshack.us/img15/4306/napisyq.jpg
(znajduje się po lewej stronie, trzeci od dołu).
Na ekranie powinna pojawić się informacja o kodowaniu. Dla języka polskiego jest to CP1250.
Czy działa?
Miałem ten sam problem. Wspomniany przez Zimnego klawisz funkcyjny na pilocie załatwił sprawę.
Proszę o informację, jaki model pilota znajduje się w omawianym zestawie ?
Jeden z zagranicznych oddziałów Sony podaje na swojej stronie, że powinien to być model RM-ADP058.