Podziel się wrażeniami!
Nabyłem w dobrej wierze amplituner STR-DN860, Miał dawać czysty dźwięk. Niestety podczas jego pracy słyszalnie buczy transformator, powiem szczerze że to irytujące. Przy ustawieniach przepuszczania sygnału przez HDMI transformator pracuje bucząc cały czas nawet na stand-by. Serwis nic nie słyszy. Kupiłem listwę z filtrem zakłóceń ale nic nie pomogło. Czy spotkał się ktoś w z takimi objawami w podobnym sprzęcie? Dla mnie nie jest to normalne!
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witaj,
jeśli usterka, którą słyszysz w warunkach, w których używasz amplitunera nie została usunięta, zgłoś to koniecznie ponownie do serwisu. Warto w takim wypadku przeprowadzić odsłuch w miejscu, gdzie jest on używany - należy wymagać tego od serwisu, jeśli w ich warunkach sprzęt pracuje poprawnie.
Pozdrawiamy,
Sony Polska
Witaj,
jeśli usterka, którą słyszysz w warunkach, w których używasz amplitunera nie została usunięta, zgłoś to koniecznie ponownie do serwisu. Warto w takim wypadku przeprowadzić odsłuch w miejscu, gdzie jest on używany - należy wymagać tego od serwisu, jeśli w ich warunkach sprzęt pracuje poprawnie.
Pozdrawiamy,
Sony Polska
Ok dzięki. Odeślę wzmacniacz jeszcze raz do serwisu. Aczkolwiek osoba z obsługi klienta odpisała że po konsultacjach z serwisem na temat mojego sprzetu -uważają że jest wpełni sprawny.
Drogi Sony_Polska Community Team
A co jeżeli wybrany przez Sony autoryzowany serwis nie świadczy usługi odsłuchu? Serwis poinformował mnie że niestety, jest to niewykonalne dla nich bo nie mają takich możliwości. A poza tym każdy sprzęt buczy a jak się głośno słucha muzyki to buczenia nie słychać:) - to jest chyba najlepsze rozwiązanie.