Podziel się wrażeniami!
Witam
Ostatni zakupiłem Blu-ray SONY BDP-S5100 i chciałem poprzez smartphona sterować przeglądaniem stron www.
Zainstalowałem w telefonie TV SideView niestety nie mogę zarejestrować telefonu w Blu-ray.
W telefonie widzę Blu-ray, natomiast w konfiguracji nastawień sieciowych Blu-ray nie wiem gdzie zarejestrować telefon.
Jeżeli ktoś z Was krok po kroku poprowadzi mnie będe bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam
Janusz
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
Witam,
1. Włącz Blu-Ray.
2. Jeśli instalujesz aplikację po raz pierwszy kliknij Add Device podczas wstępnej konfiguracji i pomiń punkt 3. Jeśli program masz już zainstalowany przejdź do punktu 3.
3. Po uruchomieniu aplikacji rozwiń boczne menu (naciskając znaczek aplikacji w lewym górnym rogu). W tym menu kliknij na Add Device.
4. Pojawi się okno z Blu-ray oraz jego adres IP.
5. Kliknij na niego powinno pojawić się nowe okno z możliwością wpisania numeru rejestracji.
6. W tym samym czasie na ekranie telewizora pojwi się kod który musisz przepisać na telefon i potwierdzić klikając na przycisk "Rejestracji" na telefonie.
7. Wszystko zakończy się komunikatem. Kliknij przycsik OK. To wszystko. Miłego korzystania z aplikacji.
Pozdrawiam
Witam
Z tego co pamiętam to trzeba wejść do "Nastawienia sieciowe" -> "Ustawienia funkcji Rendeer" -> "Automatyczne przydzielenie dostępu" = Włącz.
"Nastawienia sieciowe" -> "Rendeer - kontrola dostepu" powinien się pojawić twoje urządzenie musi mieć dostęp na Pozwól.
Bardziej mogę Ci pomóc dopiero w czwartek.
Pozdrawiam
Ok będę czekać do czwartku.
Witam,
1. Włącz Blu-Ray.
2. Jeśli instalujesz aplikację po raz pierwszy kliknij Add Device podczas wstępnej konfiguracji i pomiń punkt 3. Jeśli program masz już zainstalowany przejdź do punktu 3.
3. Po uruchomieniu aplikacji rozwiń boczne menu (naciskając znaczek aplikacji w lewym górnym rogu). W tym menu kliknij na Add Device.
4. Pojawi się okno z Blu-ray oraz jego adres IP.
5. Kliknij na niego powinno pojawić się nowe okno z możliwością wpisania numeru rejestracji.
6. W tym samym czasie na ekranie telewizora pojwi się kod który musisz przepisać na telefon i potwierdzić klikając na przycisk "Rejestracji" na telefonie.
7. Wszystko zakończy się komunikatem. Kliknij przycsik OK. To wszystko. Miłego korzystania z aplikacji.
Pozdrawiam
No jestej wielki
Wielkie dzięki