Podziel się wrażeniami!
Ludzie jak tak można traktować klientów żeby wyłączyć funkcjonalność sprzętu i udawać że nic się nie dzieje.
Zgłaszałem, dzwoniłem i nic!
Czy tak madziałać teraz sprzęt SONY
Wygląda na to że jak ktoś kupił sprzęt SONY i mineła gwarancja to amen.
Zero informACJI ZWROTNEJ NA POCZTĘ od obsługi kiedy to się zmieni
Są również strony gdzie można składać zbiorowy pozew.
Odezwą się ludzie z różnych krajów, kótrzy tak samo zostali nabici w butelkę.
A nie jest ich mało. Na forach aż mnoży się od komentarzy na temat Vtunera oraz Sony.
Szkoda, bo odechciało mi się kupować czegokolwiek od Sony.
Znalazłem jedynie informacje o pozwach zbiorowych przeciwko SONY w sprawie wycieku danych.
Cóż z tego, że nie kupię Sony, ja i większość moich znajomych. Powinni zrekompensować swoją niesolidność.
Ponawiam pytanie. Jśli to wina operatora zewnętrznego vTuner, to napiszę do nich.
Ponawiam pytanie - jeśli to wina vTuner a nie SONY, to napiszę do nich.
Poproszę o aktualną infomację na temat terminu przywrócenia funkcjonalności radia internetowego dla modelu CMT G2NiP. Od maja 2015 radio milczy, SONY odmówiło mi uznania reklamacji w ramach gwarancji, to mogę chyba przynajmniej oczekiwać, że będę n bieżąco informowana o prywróceniu obsługi vTuner przez odbiornik SONY.
Dodam jeszcze, że wysłałem pytanie do vTunera, czyli tego od którego według Panstwa odpowiedzi zależy dostępność usługi, i nie doczekałem się odpowiedzi. Jednak od angielskiego kolegi, również pokrzywdzonego przez firmę SONY, wiem, że z vTuner odeslali go do SONY. To gdzie jest prawda? SONY zwala winę na vTuner, a vTuner ma sprawę w nosie. Tylko że ja kupiłem sprzęt od Sony, a nie od vTuner, więc chyba mam prawo oczekiwać poważnego potraktowania mnie, jako klienta i nabywcę przez firmę SONY????? Chyba że firma SONY zlewa swoich klientów, a podlizuje się tylko tym, którzy mogą jeszcze coś kupić????